لوله آتشخوار
لوله آتشخوار

به لوله هایی که جنس آلیاژ آنها به شکلی است که توانایی عبور مایع یا گاز در درجه حرارتهای بالا را دارند لوله های آتشخوار گفته می شود.اگر لوله های آتشخوار نیازی به جوشکاری داشته باشند عملیات حرارتی بعد از جوشکاری بایستی در درجه حرارت ۵۲۰ تا ۶۰۰ درجه سانتی گراد و به مدت حداقل ۱۵ دقیقه انجام گیرد.
درجه حرارت در لوله های آتشخوار ۴۵۰ درجه سانتی گراد و فشار مایع به ۳۲ اتمسفر برای لوله های با قطر ۶۴ میلیمتر به بالا و حداقل ۸۰ اتمسفر برای لوله های با قطر کمتر از آن می رسد.
از لوله های آتشخوار برای ساخت دیگ بخار , مبدل حرارتی برای منابع تحت فشار و هرجا که فشار و حرارت باهم توام شود استفاده می شود.
عاملی که یک آهن معمولی را با یک فولاد متفاوت می کند ترکیب ساختاری آن فلز است.به طوری که به با بالا و پایین کردن عناصر شیمیایی و ایجاد تغییرات فیزیکی و شیمیایی مختلف بر روی آهن معمولی میتوان خاصیت آن را تغییر داد.
آهنی که خاصیت و ماهیت فیزیکی یا شمیایی یا هر دو تغییر کرده باشد را آهن آلیاژی یا فولاد آلیاژی می گویند.
ورق های آلیاژی دارای استانداردها و کاربردهای متعدد و متنوعی هستند.
ورق های آلیاژی معمولا کاربردهای صنعتی دارند مانند ساخت مخازن تحت فشار/ ساخت ادوات و لوازم در محیط های با دمای بسیار بالا و یا دمای بسیار پایین / دیگ های صنعتی / صنایع کشتی سازی / صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و سایر کاربرد های دیگر……

ورق آتشخوار:
این ورق های فولادی دارای استحکام کششی بالا و درصد تحمل قابل قبولی هستند و عموما برای ساخت دیواره مخازن به صورت خم و عدسی به کار گرفته می شوند.
ورق آتشخوار یا ورق A516 از گروه ورق های فولادی ساختمانی است که با دو گرید ۶۰ و ۷۰ تولید و عرضه می شود. از مهم ترین و پرکاربرد ترین ورق های آتشخوار می توان به ورق آتشخوار A516 و ۱۷ mn 4 اشاره کرد.
ورق آتشخوار A516 GR 60 و ورق A516 GR 70 بیشترین کاربرد را در صنایع مخزن سازی دارند.
ورق های آتشخوار با گرید های دیگری مانند A516 GR55 و A516 GR 65 (مطابق ASTM آمریکا) نیز تولید می شوند.
ورق آتشخوار A516 GR60 در مقایسه با A516 GR70 دارای کیفیت, خواص جوشکاری, برشکاری و انعطاف پذیری بهتری است.
در واقع تفاوت گرید های مختلف ورق آتشخوار در تحمل فشار و دما , قابلیت عدسی شدن , تست کشش و تست ضربه است و هرچه گریدها بالاتر میروند این قابلیت ها نیز در ورق های آتشخوار بیشتر میشود.
شرکت های داخلی مخزن سازی , عمدتا از ورق های ساخت ایران , کشورهای آلمان , بلژیک , اوکراین, کره جنوبی و چین استفاده می کنند.
از دیگر ورق های آتشخوار می توان به ورق ۱۷mn4 اشاره کرد. از آزمایش ها بر روی ورق ۱۷mn4 در مقایسه با برند ها و استانداردهای معادل آن نتایج قابل قبولی بدست آمده است. ورق آلیاژی فولادی آتشخوار در صنایع نفت, گاز, پتروشیمی و پالایشگاه ها بیشترین کاربرد را دارد و در تماس با بخار آب, حرارت و فشار بالا مقاومت بالایی از خود نشان می دهد.

کاربردها: ورق های آتشخوار در صنایع مختلفی کاربرد دارند که از این میان می توان به استفاده در مخازن تحت فشار, اتصالات و مبدل های تحت فشار , مخازن کروی و تجهیزات انرژی های تجدید پذیر اشاره نمود.