شیر برقی یا سولنوئید ولو در دو حالت قطع و وصل جریان سیال را کنترل کنند. در بیشتر انواع شیر برقی که در صنایع کاربرد دارد با تحریک یک بوبین یا سولنوئید و حرکت اسپول به سمت بالا میتوان جریان یا فلوی عبوری سیال گازی یا مایع را کنترل نمود . در عمل سولنوئید ولو های یا شیرهای برقی به انواع مختلفی نظیر شیر های دیافراگمی ، شیر سوزنی با کاربرد ، تحمل فشار مختلف و از جنسهای مختلف … تقسیم میگردد
طیف گسترده از شیرهای برقی برای سیالاتی نظیر بخار ، آب ، هوا ، نفت ، گازوئیل ، روغن، گاز و… در صنایع کاربرد دارند که به عنوان روش ساده جهت قطع و وصل عبور سیال از راه دور و کنترل فلوی آن مورد استفاده میگیرند . شیر برقی یک دستگاه الکترومغناطیسی است که از طریق یک سیم پیچ و عبور جریان الکتریکی در آن دریچه عبور سیال را باز یا بسته میکند و با توجه به جنس و سایز و فشار و دما و نحوۀ عملکرد و همچنین تعداد پورت ورودی و خروجی به گونه های مختلفی دسته بندی میشود .
شیر های برقی در مصارف هیدرولیک پنوماتیک برای کنترل جک ها و … تا در تأسیستات و سیتمهای آبیاری اتوماتیک و مصارف خانگی نظیر ماشین لباسشوئی تا مصارف پزشکی مانند صندلی دندانپزشکی کاربرد دارند .